Posted by on / 0 Comments

Det var en gang to gifte menn fra Stjørna. De hadde et godt øye til Barbro, kona til bonden på Husby. En vinter la Barbro og de to elskerne hennes ei plan for å rydde mannen hennes ut av veien. De boret et hull i stueveggen ved senga der kallen og kjerringa lå. Så skulle kjerringa surre et rep om halsen på kallen mens han sov. De to karene sto utenfor veggen med tauenden, og strupte kallen ihjel.

Etter drapet gjemte de liket under en berghammer, og dekte det til. Så veltet de en robåt og sendte den drivende på fjorden, så folk skulle tro kallen hadde druknet.

Men ugjerningen ble oppdaget, og liket funnet. Barbro og de to elskerne hennes ble dømt til døden. De ble henrettet ute på Refsnes, og hodene deres ble satt på staker på hver sin holme utenfor neset. Etter den dagen har holmene blitt hetende Stekkelssteinene.