Posted by on / 0 Comments

Kulmin kan brukes til å utforske den trønderske kulturarven før, under og etter du besøker kulturminnene. Du kan utforske mobilsystemet ved å gå til nettadressen m.kulmin.no i mobiltelefonens nettleser, eller scanne strekkoden nederst på denne siden.

Mens du planlegger reisen kan du se gjennom listen over kulturminner her på nettsidene. Reiseruten kan du finne ved hjelp av kartene, og ta med deg reiseruten på turen.

Når du besøker et av kulturminnene som er dekket av Kulmin, finner du et skilt med informasjon om stedets historie. På dette skiltet finner du også en QR-kode som du kan scanne med mobiltelefonen din. En QR-kode er en slags strekkode, og når du scanner Kulmin-kodene henter mobiltelefonen din automatisk opp guidingen til kulturminnet du besøker.

De fleste nye mobiltelefoner kan lese QR-koder. Kulmin fungerer like godt på alle de ulike operativsystemene som finnes til smarttelefoner, som Android, iOS (iPhone), Symbian osv. Brukere av Kulmin slipper å laste ned og installere  en egen applikasjon (app). All formidlingen hentes gjennom telefonens nettleser.

QR-koden til helleristningene på Stykket.